باشگاه کوهنوردی کوهسار نیشابور
باشگاه کوهنوردی کوهسار نیشابور

باشگاه کوهنوردی کوهسار نیشابور

چگونه عکس پانارومای زیبا بگیریم ؟

گرفتن عکسهای پاناروما انتخاب خیلی خوبی به خصوص برای نمایش خط الراسها و مناظر زیر

پاست وقتی روی قله هستیم . اما همه ما معمولا تجربه های بدی در گرفتن این سری عکسها داشتیم. عکسهایی که نور بشدت در اون کم و زیاد میشه ، خطهای عمودی که بین عکسها میفته ، قسمتهای مهمی از عکس هنگام چسباندن نهایی از دست میره و اشکالاتی از این دست حسابی آدم رو عصبانی می کنه :

مشکل در روشنایی متغیر عکس و وجود خطوط عمودی بین هر عکس

مشکل در روشنایی متغیر عکس و وجود خطوط عمودی بین هر عکس و کادربندی غلط

منم مثل خیلی از شما این مشکل رو داشتم تا بالاخره با ترجمه راهنمای یک برنامه ساخت پاناروما شیوه صحیح عکس برداری پاناروما رو یاد گرفتم و از اونموقع تا به حال هیچ مشکلی نداشتم .حالا می خواست عکس برداری تو شب باشه یا روز ، هوا آفتابی یا ابری ، فضای باز یا بسته ، نتیجه همیشه برام خوب بوده. خوب به شما هم میگم تا عکسها و گزارش برنامه های بهتری داشته باشیم . لطفا این نکات را به هنگام عکس برداری پاناروما رعایت کنید :

1- تنظیم دستی دیافراگم:  پرنورترین کادر پاناروما رو پیدا کنید و در حالت اتوماتیک از این کادر یک عکس آزمایشی بگیرید و یا تنها نگاه کنید که دوربین برای این کادر از چه سرعت شاتر و اندازه دیافراگم می خواهد استفاده کند. حال دوربین را از حالت اتوماتیک روی حالت دستی قرار دهید و سرعت شاتر و اندازه دیافراگم را بر روی همان مقادیر کادر پر نور قرار دهید.

2-حالت  White Balance یا همان تراز سفیدی را خاموش کنید یا از حالت اتوماتیک خارج کنید.

3- فاصله کانونی مناسب یا همان زوم اپتیکال دوربین را روی حالت مناسب قرار دهید و در طول عکسبرداری آن را تغییر ندهید. حالت مناسب یعنی حالتی که بلندترین و پایین ترین اجسام مورد نظر شما در کادر جا گرفته و به علاوه مقداری از بالا و پایین کادر هم جای اضافه باشد چون همانطور که تجربه کرده اید مقداری از فضای بالا و پایین عکسها هنگام چسباندن آنها از دست می رود.

4-حدود 25% عکسهای متوالی شما ، باید هم پوشانی داشته باشد. به طور کل گرفتن 4 یا در نهایت 5 عکس برای یک عکس پاناروما 180 درجه ای مناسب است. برای یک عکس عریض واقعا گرفتن 2 عکس کافی است.

5- کادر عکس اول را کمی عقب تر از شروع سوژه بگیرید و کادر عکس آخر هم کمی فضای خالی پس از سوژه در کادر در نظر بگیرید. چون مثل مورد 3 که از بالا و پایین فضای اضافه در نظر می گرفتیم ، اینجا هم از راست و چپ عکس نهایی پاناروما فضای اضافه در نظر میگیرم تا به هنگام چسباندن عکس ، سوژه اصلی ما کاملا در عکس نهایی قرار گیرد.

6-استفاده از سه پایه که خیلی عالی و برای همین کار است اما چون ما کوهنوردا معمولا چنین چیزی همراه نمی بریم باید دقت کنیم که در عکسهای متوالی دوربین را در جهت بالا و پایین تکان ندهیم و روی یک خط مستقیم فرضی افقی موازی زمین ، دوربین را برای گرفتن عکسها بچرخانیم . روشن کردن حالت نمایش جدول یا همان Grid به این کار بدون داشتن سه پایه و همچنین تخمین مقدار هم پوشانی عکسها کمک فوق العاده ای میکند.

7- تحت هیچ شرایطی نباید از فلاش استفاده کنید.

8- می توانید با چرخاندن 90 درجه ای دوربین ،عکسهایی با ارتفاع بیشتر (portrate) بگیرید اما باید تعداد عکسهایتان را برای پوشش بیشتر فضای افقی، بیشتر کنید.

9- می توانید قبل و بعد از شروع عکاسی پاناروما، دو عکس سیاه - با گرفتن دست جلوی لنز یا گذاشتن پوشش لنز - بگیرید تا وقتی عکسها را به کامپیوتر منتقل می کنید جدا کردن عکسهای مربوط به هر پاناروما برای شما راحت تر باشد.

*یه مقدار تخطی از موارد فوق معمولا صدمه جدی به عکس شما نمی زنه و تا حد مقدور موارد بالا رو رعایت کنید.

این چند نمونه از عکسهای پانارومای خودم ، شاهکار نیستند اما قابل تحمل هستند.


  برای مشاهده اندازه بزرگتر در پنجره جدید، روی عکس کلیک کنید.

                                                                                         

نمای قله آبک از یال سرکچال


نمای کوهای شمال قله توچال از روی قله توچال


نوشته : توحید نوروزی

نظرات 1 + ارسال نظر
شازده کوچولو سه‌شنبه 23 خرداد‌ماه سال 1391 ساعت 13:35 http://picplanet.persianblog.ir/

خوب بود استفاده کردم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد