تاریخ
اجرای برنامه: 1393/07/21
ساعت
حرکت: 07:00
ساعت
برگشت: 14:00
تعداد:
21 نفر
سرپرست
برنامه: اسفندی
گزارش
برنامه: پورحسین
موقعیت جغرافیایی
منطقهی حفاظت شدهی رئیسی با وسعتی حدود 50 هزار هکتار، در دشت نیشابور و در سمت شرق محور نیشابور-کاشمر، واقع شده است که از شمال به کالشور و از شرق به جادهی شوسهی روستای همایی، در جنوب از روستای همایی تا شاهبخش و از این نقطه تا امتداد جادهی صعبالعبور تا درخت سنجد و در امتداد همان جاده به گلچشمه، آخور و ارغش تا قاسم آباد و از غرب به جادهی روستای قاسمآباد تا پل کالشور، محدود می شود. از حدود 19 کیلومتری جنوب نیشابور، منطقهی رئیسی، شروع میشود.
ویژگیهای اقلیمی
این محدوده، منطقهای کویری با ترکیبی از دشت، تپهماهور و مسیلهای پراکنده که کالشور نیشابور به سبزوار، از شمال آن میگذرد و این عامل بر تنوع زیستی منطقه، افزوده است. پوشش گیاهی منطقه دارای تنوع زیاد بوده و در آن گیاهانی چون ورک، درمنه، گلگندم، پیچک، کما و ... را مشاهده مینماییم. قسمتهایی از منطقه را جنگلهای تاغ، پوشانده است.
حیات وحش
حیات وحش منطقه، شامل آهو، گرگ، روباه، کفتار، گربهی وحشی، خرگوش، تشی (بزون غوره) و ...، انواع خزندگان، نظیر انواع مارها، مارمولک، لاکپشت و ... و انواع پرندگان بومی از قبیل شاهین، بالابان، عقاب، قرقی، شابوف، کبک، تیهو، کوک، باقرقره، هوبره و ... میباشد.
گزارش برنامه
روز دوشنبه مورخ 21/07/1393 ساعت 7 صبح به همراه 21 نفر از دوستان کوهسار راهی منطقه حفاظتشده رئیسی شدیم. لازم به ذکر است که جهت ورود به منطقه با ریاست محترم اداره حفاظت محیط زیست نیشابور جناب آقای مهندس محمدمهدی نوربخش هماهنگیهای مربوطه توسط سرپرست برنامه صورت گرفته بود، به همین سبب جا دارد تا از مساعدت و همکاری ایشان با باشگاه کوهسار صمیمانه تقدیر و تشکر داشته باشیم. با ورود به منطقه طبق هماهنگیهایی که از قبل انجامشده بود دو نفر از محیطبانان منطقه جنابان جعفری و قاسمی منتظر ما بودند تا راهنماییهای لازمه را داشته باشند. پس از حدود نیم ساعت پیمایش کویر جهت صرف صبحانه توقف نمودیم، طول مسیر با مشاهده چند رأس آهو همراه بود. به گفته آقای جعفری طبق سرشماریهایی که در بهار امسال صورت گرفته، حدود 850 رأس آهو مشاهدهشده است. پس از صرف صبحانه پیمایش را ادامه داده تا ساعت 10:30 به محلی به نام کال گود رسیدیم، اینجا محلی بود که پرندگان منطقه جهت سکنا وبقای نسل از آن بهره میبرند.در ادامه مسیر به خانهای قدیمی که بهمرورزمان تخریبشده بود رسیدیم، اندکی جهت استراحت و گرفتن عکس یادگاری توقف داشته، سپس راه برگشت را در پیش گرفتیم. مسیر برگشت را بهگونهای پیمودیم تا از چاه عمیقی که توسط اداره حفاظت محیط زیست حفرشده بود عبور نماییم، این چاه جهت تأمین آب موردنیاز جانوران منطقه بهویژه آهوان حفرشده که برای استفاده آنها آبشخورهایی نیز ساختهشده بود. سرانجام ساعت 14 به محل استقرار مینیبوس رسیده و راهی شهرمان نیشابور گشتیم.